Followers

Tuesday, 21 June 2011

Institut Pengurusan Peladang, Langkawi

Assalamualaikum semua,

Pandangan di lobi Institut Pengurusan Peladang, Langkawi

Sepanjang tempoh berada di Langkawi dari 20 – 24 hb Jun  aku menginap kat Institut Pengurusan Peladang ( IPP ). Ada sesuatu yang baru kat IPP ni. Nak tahu apa? Ada WiFi. Best kan? Tak payah nak guna broadband yang aku bawa. Aku berblogging ni pun dari  atas katil dalam bilik kat IPP. Inilah kemudahan yang terkini di IPP Langkawi. Ada banyak lagi kemudahan kat sini. Anda bacalah seterusnya.
Aku celoteh sikit pasal IPP untuk pengetahuan bagi yang belum mengetahuinya. IPP dibangunkan di kawasan seluas 2.25 ekar dan dihubungkan dengan jalanraya ke kawasan-kawasan strategik seperti lapanganterbang, kawasan pelancongan sekitarnya, Book Village, pusat kebudayaan, jeti Kuah, pusat membeli belah dan medan selera. Jarak antara IPP dan tempat-tempat ini aku update kemudian. Kena buat research sikit.
Kemudahan yang disediakan di IPP Langkawi anda baca kat bawah ni:
Penulis dan rakan-rakan di ruang legar IPP Langkawi

1.   Ruang legar yang luas dan selesa untuk istirehat dan menonton TV walaupun dah ada TV kat setiap bilik
2.     Dewan seminar/mesyuarat yang boleh menempatkan 230 orang dalam satu masa
3.     6 buah bengkel yang boleh menempatkan 25 – 50 orang bagi satu bengkel dalam satu masa mengikut jenis bengkel
Latihan sedang berjalan di makmal komputer


4.     Makmal komputer dengan 35 unit komputer
5.     8 jenis bilik penginapan yang boleh menempatkan sejumlah 250 orang dengan kadar sewa yang berpatutan
Menjamu selera di kafetaria IPP Langkawi

6.     Sebuah kafeteria
Set makan malam  di IPP Langkawi
7.     Surau lelaki dan wanita
8.     Berhampiran Kompleks Sukan Langkawi bagi sukan badminton, boling padang serta bola sepak dan berhampiran dengan pusat ‘Futsal’ dengan 3 padang
Kat IPP ni ada 111 bilik pelbagai jenis untuk disewakan. Nanti aku sertakan dengan gambar tak sempat nak ambil gambar lagi.

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rohaya Hussin said...
This comment has been removed by the author.