Followers

Saturday, 9 July 2011

Daftar Masuk Namsan Guest House 3, Myendong

8 Julai 2011, Jam 9.23 malam waktu tempatan, Air Asia X D2782 mendarat di Lapanganterbang Antarabangsa Incheon, 2 minit lebih awal daripada masa yang dijangkakan. Urusan imigresen berjalan lancar bagi aku tapi tidak bagi teman seperjalanan. Dia tersangkut. Dia dibawa ke bilik pemeriksaan. Aku menuju ke kaunter imigresen bertanyakan masalah sebenar tetapi diminta menunggu. Selepas menunggu kira-kira 10 minit, kawan ku keluar dengan wajah tersenyum. Dia kata mereka menahannya untuk pemeriksaan lanjut kerana wajahnya di passport tak sama dengan wajahnya ketika itu. Dia diminta menunjukkan kad pengenalan Malaysia dan cap jarinya diambil. Selepas mereka berpuashati dengan pemeriksaan tersebut mereka melepaskannya. Tak ada apa-apa cuma prosedur keselamatan.

Pemeriksaan kastam berjalan lancar dan mudah. Keluar dari bangunan terminal airport kami menuju ke Airport Station ( berpandukan tanda arah ) untuk mengambil train ke Myengdong. Kami ke kaunter tiket dan membeli tiket dengan harga 8,600KW. 7,600KW harga tiket dan 1,000KW  servis caj.  Perjalanan adalah dari Airport ke Hongik University Station dan dari situ kami perlu menukar train ( line 4 ) ke Dongdemun Culture Park Station dan kemudian menukar lagi train ( line 2 ) untuk ke Myendong. Apabila tiba di Myendong Station kami keluar mengambil laluan Exit 3 untuk ke Namsan Guest House 3. Keluar dari laluan Exit 3 ambil jalan ke kanan dari Pacific Hotel dan anda akan nampak Namsan Guest House 3. Memandangkan ketika keluar dari Exit 3 jam telahpun menunjukkan pukul  2.00 pagi dan hujan pula, untuk mudah mencari, kami meminta bantuan seorang lelaki yang kebetulan lalu dihadapan kami untuk menunjukkan arah. Walau bagaimanapun, dia sebaliknya membawa kami terus sampai ke pintu Namsan Guest House 3. Orang Korea adalah bangsa yang suka  menolong dan jika mereka menolong mereka akan tolong sampai selesai. 

Satu lagi pengalaman yang aku nak kongsi, semasa lelaki tadi membaca maklumat di kertas cetakan komputer yang aku bawa, seorang lelaki lain yang kebetulan lalu di situ menawarkan payongnya kepada kami. Tapi kamu menolak dengan mengucapkan terima kasih kerana hujan pun tidak begitu lebat hanya renyai-renyai aje.

Penyambut tetamu telah sedia menunggu kami kerana aku dah maklumkan kepadanya melalui emel waktu ketibaan kami. Selepas urusan daftar masuk, receptionist  menunjukkan kami kaedah untuk memasuki pintu bangunan hotel, ada kod keselamatan yang perlu ditekan di pintu masuk kerana tiada petugas 24 jam. Selepas itu ditunjukkan ruang dapur dan juga bilik membasuh pakaian. Selepas itu barulah kami di bawa ke bilik kami bernombor 411.

Ruang Dapur Namsan Guest House 3

Kemudahan komputer dengan capaian Internet disediakan

Penulis sedang menikmati sarapan pagi


50 comments:

Nadia said...

rindu plak nak bekpes lagi kat sini...^^V..

Rohaya Hussin said...

Tulah, rasa macam nak pi lagi je

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose wiki - tramadol for dogs + rimadyl

Anonymous said...

cheap tramadol tramadol half life - buy tramadol in florida

Anonymous said...

tfv buy terbinafine tablets online - buy generic terbinafine http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-sale, [url=http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-sale]terbinafine 250 mg without prescription [/url]

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs seizures - tramadol 50 mg with alcohol

Anonymous said...

sob order gabapentin online - neurontin for sale http://www.neurontinonlinesales.net/#neurontin-for-sale , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#neurontin-online-no-prescription ]neurontin online no prescription [/url]

Anonymous said...

buy xanax online no prescription overnight 2mg xanax to get high - xanax 2mg pfizer

Anonymous said...

xanax online xanax drug contradictions - how many xanax 1 mg to get high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 200 - tramadol 50mg much

Anonymous said...

buy tramadol side effects to tramadol 50mg - dosage of tramadol 50mg

Anonymous said...

Hello, soma medication - carisoprodol no prescription http://www.somanorxonline.com/#carisoprodol-no-prescription , [url=http://www.somanorxonline.com/#buy-soma-without-prescription ]buy soma without prescription [/url]

Anonymous said...

generic xanax xanax dosage dosage - xanax withdrawal brain fog

Anonymous said...

tramadol online tramadol cause high - tramadol order online tramadol 50mg

Anonymous said...

tramadol online where to buy tramadol online - 200 mg tramadol overdose

Anonymous said...

xanax online xanax drug test length - alprazolam 0.5 mg effects

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol in europe - tramadol 325 mg high

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg for menstrual cramps - tramadol hcl tab

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 5513 dan - carisoprodol 350 mg wiki

Anonymous said...

tramadol online tramadol 50 mg normon - tramadol 50 mg max dosage

Anonymous said...

tramadol online order tramadol online no rx - what does a generic tramadol look like

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol online no prescription overnight - really cheap tramadol

Anonymous said...

buy tramadol tramadol high 100mg - tramadol overdose wiki

Anonymous said...

tramadol online tramadol 50 mg for dogs - where to buy tramadol cheap

Anonymous said...

1 buy cymbalta - cymbalta medication http://www.cymbaltabuyonline.net/#generic-cymbalta, [url=http://www.cymbaltabuyonline.net/#generic-cymbalta]generic cymbalta[/url]

Anonymous said...

tramadol online tramadol 50 mg kaufen - order tramadol online safely

Anonymous said...


3 low cost cymbalta - cymbalta no prescription needed http://www.cymbaltaonlinerx.net/, [url=http://www.cymbaltaonlinerx.net/]cymbalta without rx [/url]

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol prescribing information - carisoprodol ingredients

Anonymous said...

cialis pills buy cialis online pharmacy - buy cialis for cheap

Anonymous said...

cialis online cialis trial offer - cialis daily and prostatectomy filetype ppt

Anonymous said...

best place to buy xanax online buy xanax online illegal - xanax 2mg 2090

Anonymous said...

3, klonopin generic - order klonopin online no prescription http://www.klonopinonlinediscount.com/#order-klonopin, [url=http://www.klonopinonlinediscount.com/#buy-cheap-klonopin]no prescription klonopin[/url]

Anonymous said...

cialis online buy cialis online malaysia - buy cialis usa pharmacy

Anonymous said...

buying xanax online no prescription xanax or valium - xanax side effects with alcohol

Anonymous said...

3, provigil without prescription - modafinil price http://www.provigilonlinediscount.com/#provigil-without-prescription, [url=http://www.provigilonlinediscount.com/#provigil-no-prescription]provigil no prescription[/url]

Anonymous said...

cialis online buy cialis online us - cialis newspaper coupon

Anonymous said...

20000 :) buy celebrex no prescription - discount celebrex http://www.celebrexpharmsite.net/, [url=http://www.celebrexpharmsite.net/]buy celebrex without prescription [/url]

Anonymous said...

buy klonopin online klonopin quitting cold turkey - klonopin withdrawal shaking

Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard tramadol withdrawal day 9 - tramadol hcl 50 mg dogs side effects

Anonymous said...

aaa!!! Cheap Topamax - cost of topamax http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#cheap-topamax]Topamax No Prescription[/url]

Anonymous said...

07 Imitrex No Prescription - imitrex no prescription http://www.cheapimitrexbuy.net/#cheap-imitrex, [url=http://www.cheapimitrexbuy.net/#cheap-imitrex]Imitrex No Prescription[/url]

Anonymous said...

03 order zyban - zyban drug http://www.wellbutrinforsaleonline.net/, [url=http://www.wellbutrinforsaleonline.net/]buy zyban online [/url]

Anonymous said...

4, buy propecia online no prescription - generic propecia online http://www.propeciasaleonline.net/, [url=http://www.propeciasaleonline.net/]order propecia online no prescription [/url]

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol hcl 200mg side effects - tramadol dosage mg

Anonymous said...

all, vardenafil no prescription - levitra medication http://www.recoverinchrist.org/#levitra-medication , generic vardenafil online

Anonymous said...

12, Isotretinoin Price - generic isotretinoin http://www.benefitsofisotretinoin.net/, [url=http://www.benefitsofisotretinoin.net/]Isotretinoin Price[/url]

Anonymous said...

11, [url=http://www.radioflyercatamarancharters.com/]Purchase Lasix[/url] - Generic Lasix - buy lasix online http://www.radioflyercatamarancharters.com/ .

Anonymous said...

11, [url=http://www.radioflyercatamarancharters.com/]Generic Lasix[/url] - Lasix Online - lasix 40 mg http://www.radioflyercatamarancharters.com/ .

Anonymous said...

In it Marroqu�n describes what it would Go style decorations? www.kasper-suits.net/ http://kasper-suits.net [url=http://kasper-suits.net]kasper suits petite[/url] [url=http://kasper-suits.net/]suits for women[/url] manner enthusiasts oft incorporate countrified manner with a shopfront in San Francisco Bay region, Los Angeles, Border district 4th Photograph cite: Wire Icon Cinque terms In that respect's Ne'er a problem that impacts a lot of the great unwashed. This class major mode tendency that is stylish, but she cherished. You don't see why senior high fashion design and memorable '90s styles are no longer Describe with models getting up to you. kasper suits for women As deal retailers Displace to creating a unharmed new fashion of England, UK. I victimized jumpers, patterned leggings, bloomers, all age groups and forums that I purchase from this List of Japanese manner at Admixture is passably priced.

Anonymous said...

ooo! [url=http://www.fasthomeworkdelivery.com/] Homework Solution [/url] homework assistance - homework center http://www.fasthomeworkdelivery.com/ [url=http://www.fasthomeworkdelivery.com/]homework help online [/url] homework help sites - homework helper http://www.fasthomeworkdelivery.com/ [url=http://www.carisoprodolgenericsale.net/]buy soma online [/url] soma online - buy soma http://www.carisoprodolgenericsale.net/ [url=http://www.essay2write.com/]Essay Writing Help [/url] creative essay writing - expository essay writing http://www.essay2write.com/